2014/07/03

CESARE PRANDELLI KİMDİR - GALATASARAY'IN YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ PRANDELLI KİMDİR?

Cesare Prandelli
CESARE PRANDELLI KİMDİR?
Galatasaray Yeni Teknik Direktörünü Buldu, Cesare Prandelli Kimdir?

Galatasaray Cesare Prandelli ile görüşmelere başladı ve borsaya bildirdi. Manci'nin ardından teknik direktör arayışlarına giren Galatasaray ilk olarak Mircea Lucescu ile görüşmüş ve neredeyse anlaşmıştı daha sonra ise  Thomas Tuchel ile görüşmüş ve bu görüşmeden de olumlu sonuç alınamamıştı. Şimdi ise Cesare Prandelli ile anlaşmış gibi görünülüyor hatta Galatasaray borsaya bildirdi. Peki kimdir Cesare Prandelli? Cesare Prandelli hangi takımları çalıştırmıştır, nerelede çalışmış, teknik direktörlük kariyeri nasıldır? İşte Cesare Prandelli'nin biyografisi... Bakalım Galatasaray Cesare Prandelli ile anlaşabilecek mi...

Cesare Prandelli Kimdir?
Cesare Prandelli Biyografisi, Teknik Direktörlük Kariyeri

Cesare Claudio Prandelli 19 Ağustos 1957 Orzinuovi doğumludur. Teknik adam 2010 yılından beri İtalya Millî Futbol Takımı'nı çalıştırıyor.

İşte Prandelli'nin Çalıştırdığı Takımlar

1990-1993
1993-1994
1994-1997
1997-1998
1998-2000
2000-2001
2002-2004
2004
2005-2010
2010-
Atalanta BC (Genç takım)
Atalanta BC
Atalanta BC (Genç takım)
US Lecce
Hellas Verona FC
SSC Venezia
Parma FC
AS Roma
ACF Fiorentina
İtalya

Prandelli futbolu bıraktıktan sonra ilk olarak Atalanta'nın genç takım antrenörlüğünü yapmaya başladı. 1993 yılının Atalanta BC genç takımın başına geçti ve sezon sonuna kadar takımın başında kaldı. Ancak Prandelli bu ilk görevinde başarılı olamadı ve takım küme düştü. Bu takımın başında üç sezon kaldı ve ayrıldı daha sonra 1997-98 sezonu başında US Lecce'nin başına geçti. İkinci görev yerinde de başarılı olamayan Prandelli, Ocak 1998'de takımdan kovuldu.

Prandelli daha sonra 1998-99 sezonu başında Serie B takımlarından Verona'yı çalıştırmaya başladı ve burada ilk başarısını elde etti. Verona'yı 66 puanla şampiyonluğa taşıyarak, Serie A'ya yükseltti. Bir sonraki sezon ise aynı başarıyı gösteremese de takımı Seri A da tutmayı başardı takımı ligde 9. yaptıktan sonra Verona'dan ayrıldı. Sonraki durağı ise küme düşen Venezia takımı oldu. Prandelli, Venezia'yı da üst lige çıkarmayı başardı. fakat sonraki sezon, 2001-02 sezonunun başında görevine son verildi.

Cesare Prandelli, Mayıs 2002'de Parma'nın başına geçti. Prandelli'nin Parma'da ilk başlarda pek başarılı olamadı fakat daha sonraki maçlarda üst üste galibiyetler sonrasında çıkışa geçti. Aralık 2002'de takımıyla olan sözleşmesini 2004 yazına kadar uzattı ve Parma'yı beşinci yapmayı başardı ve kulübü UEFA Kupası'na götürdü. Prandelli'nin en büyük başarısı da bu oldu. Sonraki sezon takımı yine beşinci yaptı ve sezon sonunda Parma'dan ayrıldı.

Prandelli, Parma'daki görevinden sonra AS Roma'nın başına geçmesine rağmen, eşinin kanser olmasından dolayı sezon başlamadan görevi bıraktı.

Cesare Prandelli, Roma'dan ayrıldıktan sonra 2005 yılında ACF Fiorentina'nın teknik direktörlüğüne getirildi. Yeni takımına Frey, Fiore, Toni gibi futbolcuları transfer ettiren başarılı teknik adam, bir önceki sezon ikili averajla küme düşmekten kurtulan Fiorentina'yı, Şampiyonlar Ligi elemelerine götürmeyi başardı. Ancak sezon sonunda yaşanan 'Calciopoli' skandalı sonucunda Fiorentina'nın 30 puanı silinerek 9. sıraya düşürüldü. Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nden men edilerek, ligde 2006-07 sezonuna eksi 19 puanla başlamasına karar verildi. Prandelli, puan cezası daha sonra eksi 15'e düşürülen Viola′yı lig sonunda 6. yaparak, UEFA Kupası'na götürmeyi başardı.

Fiorentina'nın yükselişi 2007-08 sezonunda da devam etti. İlk 12 hafta mağlubiyet yüzü görmeyen Menekşeler, ligi 66 puanla 4. sırada tamamladı ve üçüncü eleme turundan itibaren Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. UEFA Kupası'nda ise yarı finale kadar çıkılmasına rağmen, finale yükselme şansı Rangers karşısında penaltılarda alınan 4-2'lik sonuçla kaybedildi. İtalyan teknik adam bu başarılarının ardından İtalya'da 2008 yılının En İyi Teknik Direktör ödülüne lâyık görüldü.

Prandelli yönetimindeki Fiorentina, 2008-09 sezonunu da bir önceki sezon olduğu gibi 4. sırada noktaladı. Takım o sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında üçüncü olarak, UEFA Kupası'nda yoluna devam etmesine karşın Son 32 turunda Ajax'a elenmekten kurtulamadı. Ertesi sezon ise Prandelli, takımına Fiorentina'nın başında olduğu süre boyunca en kötü lig performansını yaşattı. Ligi 47 puanla 11 sırada tamamlayan Menekşeler, Şampiyonlar Ligi'nde ise aralarında Liverpool ve Olympique Lyon'un da bulunduğu E Grubunu 15 puanla lider tamamlayarak üst tura yükseldi. Fiorentina grup aşamasında Liverpool'u her iki maçta da mağlup etmeyi başardı. Son 16 turunda karşılaştığı daha sonra finale kadar yükselecek olan Bayern Münih'e ise deplasman golü dezavantajı nedeniyle elendi.

Carlo Ancelotti'nin 2009 yazında Chelsea'ye gitmesinden sonra, Prandelli Serie A'daki mevcut teknik direktörler arasında en uzun süre görevde kalan teknik direktör konumuna yükseldi. Ayrıca Mor Menekşeler'de de kulüp tarihindeki en uzun süre görev yapan teknik direktör olarak da tarihe geçti. İtalyan teknik adamın sözleşmesi İtalya Millî Takımı'yla anlaşmasından sonra 3 Haziran 2010'da karşılıklı olarak feshedildi.

İtalya Millî Takımı'nın Başına Geçmesi
İtalya Futbol Federasyonu 30 Mayıs 2010'da İtalya Millî Takımı'nın başına dünya kupasının ardından Marcello Lippi'nin yerine Cesare Prandelli'nin 4 yıllığına getirileceğini açıkladı. Prandelli, 1 Temmuz 2010'da Roma Olimpiyat Stadı'nda yapılan bir basın toplantısı ile İtalya Milli Takımı'nda göreve başladı.

Cesare Prandelli kimdir, Cesare Prandelli kaç yaşında, Cesare Prandelli nereli, Cesare Prandelli hangi takımdan geldi, Cesare Prandelli hangi takımı çalıştırıyor, gs Cesare Prandelli sözleşmesi, cimbom yeni teknik direktörü kim, cimbom Cesare Prandelli ile anlaştı mı, gs prandelli ile anlaştı mı, prandelli kimdir, prandelli gs ye gelecek mi, prandelli galatasaraya mı geliyor, galatasaray yeni teknik direktoru prandelli mi,
Yorumlar


EmoticonEmoticon